top of page

Review Archer & Olive sketchbook: (bijna) alles wat een goed schetsboek moet hebben.

Word je net als ik ook heel blij van mooie schetsboeken en journals? Dan snap je dat ik een kleine happy dance maakte toen de webshop Splendith mij een tijdje terug vroeg of ik een schetsboek van Archer & Olive wilde testen! In deze review lees je of dit schetsboek inderdaad de happy dance waard is.


Toen het schetsboek in de brievenbus viel, werd ik nog een beetje blijer. Van die mooie linnen omslag met gouden opdruk, en verder alle handigheidjes die een goed schetsboek hoort te hebben. Een elastieken band eromheen? Check! Een penhouder, twee leeslinten én lekker veel pagina’s? Check, check, check. En ligt het schetsboek goed plat als je ‘m open legt? Jazeker! Ook dat vind ik een absolute must voor een goed schetsboek.

It’s all in the details paper Allemaal check dus, maar het belangrijkste van een schetsboek is en blijft natuurlijk het papier. Dat papier is bij Archer & Olive lekker wit (hou ik van) en redelijk glad. En vooral: dikker dan gemiddeld met 160 grams. Om je een idee te geven: veel bulletjournals hebben 80 - 100 grs papier, mixed media of aquarel papier is vaak 200 - 300 grs.


To ghost or not to ghost

Tijd voor de echte test, tijd om de pennen erbij te pakken. Want Archer & Olive belooft geen ‘ghosting’. Dat betekent dat de meeste fineliners, markers en stiften niet doordrukken of doorschijnen. En ja, dat klopt! Zelfs zwarte brushpennen zijn praktisch niet te zien op de volgende pagina.


De grens bereikt

Ook potloden en pastelkrijt doen het goed op dit papier, dus enthousiast pakte ik mijn watercolors. Maar dat is dus helaas de grens van het papier. Ja, het kan een klein beetje waterverf hebben – als je weinig water gebruikt en in één laag werkt. Maar het papier gaat snel rullen en de verf wordt dan vlekkerig.


Ook Ecoline en andere ‘natte mediums’ zoals Oost-Indische inkt werken dus niet echt lekker op dit papier. Het papier kan gelukkig wel dikkere verf zoals (acryla) gouache aan. Maar ook hiervoor geldt; alleen zolang je niet te nat werkt.


Worden we hier blij van? Alles bij elkaar is het dus een heel mooi schetsboek voor het tekenen met fineliners, potloden, stiften en af en toe een mini-beetje verf. En teken je graag in je bulletjournal? Dan ga je hier helemaal blij van worden: de journals van Archer & Olive hebben hetzelfde160 grs dikke papier. Happy dance!


Heb jij de schetsboeken van Archer & Olive al geprobeerd? Wat vond jij ervan? Laat het weten in de comments!
P.S. Wil je toch liever een ‘mixed media’ of watercolor schetsboek? Dan raad ik je absoluut de schetsboeken van Mossery of Hahnemuhle aan.289 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page